2019-2020 PEDAGOJİK FORMASYON DUYUSU

 
Programın Yürütüleceği Adres

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kosova Yerleşkesi

Merkez/EDİRNE

 Ön Başvuru Tarihleri

 01 Nisan 2019 -  19 Nisan 2019

Başvurular ONLINE olarak yapılacaktır.  Posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir. 

 Ücret

(Programa kabul edilenler için)

 2.054,00-TL.
(Kesin kayıtlarda ilk taksit olan 1054 TL ödeme dekontu teslim edilecektir.1000 TL İkinci taksit olarak ödeme yapılacaktır.)


PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA; 

1. Fakülte ve 4 yıllık Yüksekokul mezunları (Trakya Üniversitesi ve diğer üniversite mezunları) ile,

2. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında 4. sınıfta okuyacak öğrenciler başvurabileceklerdir.

Sıralama kriterleri

  • -Alttan (başarısız olduğu) dersi olup olmadığı (En azdan en çok olana doğru sıralanır)
  • -Genel not ortalamasına bakılacaktır. (Yüksek nottan düşüğe doğru sıralanır).

3. Ön kayıt başvuruları 01 Nisan – 19 Nisan 2019 tarihleri arasından itibaren ONLINE olarak yapılacaktır. Posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir. Bu tarihlerde ön kayıt yaptırmayanlar herhangi bir hak talep edemeyecektir.

4. Kesin kayıt hakkı kazananların listesi Fakültemizin http://egitimfak.trakya.edu.tr/  ana sayfasında 26 Nisan 2019 tarihinde ilan edilecektir.

5.  Kesin kayıt işlemleri, 29 Nisan 2019 tarihinde saat 10:00 itibari ile başlayacak olup 30 Nisan 2019 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları şahsen veya noter vekaleti ile yapılacaktır.

  • -Kontenjanların dolmaması durumunda yedek liste ilan edilecektir.

6. Mezun için 50, okuyan öğrenciler için 450 (Trakya Üniversitesi Lisans öğrencilerine öncelik tanınmak üzere) kontenjan ayrılmıştır. Toplam 500 kontenjan verilecektir. Ayrıca Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olabilecek öğrenciler için 250 kontenjan ayrılmıştır. Bu ayrılan kontenjan 500 kontenjanın dışındadır.

  • -Alttan (başarısız olduğu) dersi olup olmadığı (En azdan en çok olana doğru sıralanır) ve her alan için ayrı bir sıralama geçerlidir.
  • -Genel not ortalamasına bakılacaktır (Yüksek nottan düşüğe doğru sıralanır). Her alan için not ortalaması ayrı dikkate alınacaktır.

Öğretmenlik Uygulamasından muaf olma koşulları aşağıdaki gibidir.

  • -Formasyon öğretmenlik uygulaması dersi  ……. eylül 2019 – ……. aralık 2019 (MEB ile Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Döneme Başlama Takvimine göre) tarihleri arasındaki en az 12 hafta süresince; Pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak Kur'an kursu öğreticiliği yapmakta olanlar, öğretmenlik uygulaması dersinden muaf tutulacaklardır.
  • -Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik
  • -Özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik
  • -Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği

 yapmış olmak ve geçerli sürelerin belgelenmesi gerekmektedir.

7. Mezunlar İçin Genel not ortalamasına bakılacaktır (Yüksek nottan düşüğe doğru sıralanır).

8. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına daha önce kayıt yaptırmış ve çeşitli sebeplerle kayıtlarını dondurmuş olan öğrenciler ve aldığı derslerden başarısız olmuş öğrenciler kayıt yenilemelerini bizzat Eğitim Fakültesi Dekanlığında yapacaklardır. Bu öğrencilerin ön başvuru yapmalarına gerek yoktur.

9. Kesin kayıt yaptıran kursiyerlerin kayıt sildirmesi durumunda yatırmış oldukları katkı payı kesinlikle iade edilmez.

10. Başvuru sırasında yanlış bilgi verenler, kayıt hakkı elde etse bile kaydı yapılmaz, yapılanların da kayıtları silinir, ücret iade edilmez.

11. Pedagojik formasyon eğitimi sertifika Programı hafta içi akşam (Çarşamba-Perşembe-Cuma) ve hafta sonu (Cumartesi-Pazar) grupları şeklinde yoğunlaştırılmış olarak 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı sonbahar döneminde başlayacaktır.

12. Öğretmenlik Uygulaması dersleri Edirne Milli Eğitim okullarında hafta içi yapılacaktır.

13. Öğretmenlik Uygulaması ve ders muafiyetleri için gerekli belgeler eksiksiz olarak kayıt esnasında teslim edilecektir.

NOT: 2019-2020 pedagojik formasyon ders muafiyetleri ve öğretmenlik uygulaması (staj) dersinden muafiyet başvurusu yapacak öğrencilerin transkript ve ders içerikleri ile aşağıda verilen dilekçe örneklerini doldurularak öğrenci işleri bürosuna vermeleri gerekmektedir. Muafiyet başvuru hakkı 29 Nisan 2019 – 30 Nisan 2019 tarihlerinde bir defaya mahsus verilecektir.  

Not: Öğretmenlik Uygulaması dersinin okul stajları 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının Güz yarıyılının ilk haftası başlayacaktır. Derslerin başlama tarihi daha sonra ilan edilecektir.

14. Programın Akademik Takvimi daha sonra ilan edilecektir.

15. MEB’ nın Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün ‘Fakülte- Kurum İş Birliği kapsamındaki Öğretmenlik Uygulaması’ ile ilgili 13/09/2018 tarihli ve 16274278 yazı gereği öğretmenlik uygulaması dersinde MEB Mebbis sistem girişlerinde bazı değişikliklere gitmiş ve uygulamaya başlanmıştır. “Uygulama öğrencilerinin ilgi (c) yazıda esaslar göz önünde bulundurularak ‘ilgili branşlardaki’ öğretmenlerin yanında uygulamaya katılmalarının sağlanması” gerektiği ifadesi yer almaktadır. Kontenjanların sınırlı ve belirli alanlara göre belirlenmesi bu uygulamaya göre yapılmıştır.

  

FORMASYON BAŞVURUSU YAPILACAK ALANLAR

BAŞVURU ALANLARI

 ÖĞRENCİ KONTENJAN

MEZUN KONTENJAN

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

96

8

Biyoloji

12

4

Türk Dili ve Edebiyatı

96

10

Felsefe (Sosyoloji ve Felsefe)

48

4

Kimya

8

4

Matematik

40

4

Mütercim Tercümanlık İngilizce ve İngiliz Edebiyatı

20

4

Mütercim Tercümanlık Almanca ve Alman Edebiyatı

20

4

Tarih

86

8

Coğrafya

24

-



  • 250 Kişilik Öğretmenlik Uygulamasından Muaf Olarak Başvuru Yapan Adaylar 80 Nolu Talim Terbiye Kurulunun Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarında Yer Alan Tüm Alanlardan Programa Katılmaya Hak Kazanabilecektir.

 

YÖNERGE İÇİN TIKLAYINIZ.


ÖN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.
 
(
Başvuru ekranında bulunan ÖSYM ile ilgili alanların doldurulması zorunlu değildir. Genel Akademik Not ortalaması 4' lük sistemde yazılacaktır. Başvuru yapan kursiyerlerin T.C. Kimlik numaralarını doğru bir şekilde yazmaları gerekmektedir.)

Bu içerik 29.03.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1653 kez okundu.