2023-2024 FEN FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında bünyesinde faaliyet gösteren Bölümlerce yürütülen Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik programlarına yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerine Fakültemizi ve Üniversitemizin olanaklarını tanıtan bir oryantasyon programı düzenledi. Programa, Fen Fakültesi idaresinin yanında bölüm başkanları, bölüm öğretim elemanları ve üniversitemizin çeşitli merkezlerinden davet edilen konuşmacılar ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

09 Ekim 2023 Pazartesi saat 13.30’da Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program, Üniversitemizin tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer ZAİM'in Fakülte tanıtım sunumu ve öğrencilerimizin sorularını cevaplaması ile devam etti. Oryantasyon programı kapsamında üniversitemizin imkanlarını tanıtmak üzere rektörlüğümüze bağlı merkezlerden davet edilen konuşmacılar öğrencilerimize 4 yıllık eğitim-öğretim hayatları boyunca yararlı olacak açıklamalarda bulundular.

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Öğr. Gör. Özay AK; Öğrenci Değişim Programları, ikili anlaşmalar ve programlara katılım hakkında istatiksel bilgi verdi.Öğrenciler özellikle Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği hakkında bilgilendirilerek, eğitimlerinin bir kısmını yurt dışında yapmaları ve deneyim kazanmaları konusunda motive edildi.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Levent GÖLLER; merkezin görev ve sorumluluklarını anlatan sunumunda rehberlik hizmetlerini tanıtmakla beraber bağımlılık çeşitleri ve bağımlılıkla mücadele konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi İşveren İlişkileri ve Etkinlik Yönetimi Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Ayşe ÇELİK; merkezi tanıtarak yürütülen faaliyetler hakkında öğrencilere bilgi verdi. Eğitimlerinin yanında öğrencilerin kariyer gelişiminize destek vermek ve farklı kariyer imkanlarına erişimlerini kolaylaştırmak üzere, “Yetenek Kapısı” ve “Ulusal Staj Programı” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) personeli Belkıs KAYA ÇELİK; başkanlık bünyesindeki şube müdürlüklerini tanıtarak, öğrencilerin her açıdan gelişimlerinin ve ihtiyaçlarının karışlanmasına yönelik çalıştıklarını belirtti. Ayrıca kültür, sanat, spor alanlarında faaliyet gösteren SKS bünyesindeki topluluklardan söz ederek, öğrencilerimizi 23-24 Ekim 2023 tarihinde yapılacak “Topluluklar Buluşuyor” etkinliğine davet etti.

Program öğrenciler için düzenlenen ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ve Karaağaç, Lozan Anıtı, Doğa Tarihi Müze gezilerini kapsayan şehir turu ile sona erdi.

Oryantasyon programımıza katkı ve destekleri için Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı merkezleri tanıtan davetli konuşmacılarımıza, misafirperverlikleri için Eczacılık Fakültesi Dekanlığı'na ve ilgi göstererek programa katılan tüm öğretim elemanı ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Sevgili öğrencilerimiz,
Kültürel ve bilimsel gelişiminizin en büyük destekçisi olan Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi'ne Hoş Geldiniz.
Ek Resimler
Bu içerik 12.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 347 kez okundu.