30. PROF. DR. MUVAFFAK SEYHAN ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Fakültemiz Kimya Bölümü tarafından 1994 yılından itibaren, Prof. Dr. Muvaffak Seyhan anısına her yıl mayıs ayında düzenlenen Organik Kimya ödül töreni; 6 Şubatta meydana gelen Kahramanmaraş depremi nedeniyle ertelenmiş, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için bu yıl 30.su düzenlenen ödül töreni Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 8 Kasım 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilmiştir. Akademisyenler,  Kimya Bölümü öğrencileri ve misafirlerin katıldığı tören öncesi bir kokteyl düzenlendi.
Sunuculuğunu Araş. Gör. Dr. Ayşen Şuekinci YILMAZ'ın yaptığı tören, Prof. Dr. Muvaffak  SEYHAN’ın özgeçmişinin sunulmasıyla başladı. Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem SELEN İŞBİLİR'ın açılış konuşmasını, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ömer ZAİM'in  konuşması izledi. Söz konusu konuşmalarda, Prof. Dr. Muvaffak SEYHAN'ın Ülkemizde Cumhuriyetin yetiştirdiği ilk bilim insanlarından olduğu, düzenlenen bu ödül töreninin Kimya Bölümü’nün 30 yıldır yaşattığı bir geleneği haline geldiği, kurumsallaşmasına katkıda bulunduğu ve öğrencileri motive ettiği ifade edilerek, Seyhan ailesine teşekkür edildi.

Tören Organik Kimya derslerinden en yüksek not ortalamasına sahip olarak ödül almaya hak kazanan Gülbeyaz ALP'in kütüğe isim plaketini yapıştırmasıyla devam etti.

Seminer konuşmacısı olarak davet edilen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Amitav SANYAL programımız kapsamında "Organik Kimya: Fonksiyonel Polimerik Malzemelerin Tasarımında Bir Araç" isimli seminerinde yaptığı çalışmalarını sundu. Ayrıca Prof. Dr. SANYAL,  Prof. Dr. Muvaffak SEYHAN Organik Kimya Töreninin öğrencilerinin ödül aldığı nadir törenlerden biri olduğunu, düzenlenmesinin öğrenciler için oldukça onore edici olduğunu ve aramızda bulunmaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi.
 
Ek Resimler
Bu içerik 20.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 122 kez okundu.