7 NİSAN KİMYA GÜNÜ VE KARİYER GÜNÜ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fakültemiz Kimya Bölümü, Öğretim Elemanları ve öğrencileriyle birlikte 7 Nisan Kimya Günü’nü coşkuyla kutlandı. Kimya Topluluğu öğrencileri bölüm binası girişinde katılımcılara 7 Nisan Kimya Günü kutlama kokartını hediye etti. Laboratuvar malzemeleri ve renkli kimyasal maddelerle hazırlanan Kimya Renk Ağacı ve molekül modelleri katılımcılar tarafından ilgi gördü. Hazırlanan el yapımı fotoğraf çerçevesiyle Kimya Bölümü öğrencileri, Öğretim Elemanları ve diğer katılımcıların anı fotoğrafları çekilmesiyle etkinlik şenlik havasında geçti.

Ayrıca; 7 Nisan Kimya Günü ve Kimyagerler Haftası kapsamında bu yılın ilk "Kariyer Günleri" semineri 11 Nisan 2022 Pazartesi günü Kimya Bölümünde grçekleştirildi. Konuşmacı Yüksek Kimyager Tolgahan Durmaz 2013 yılı Fakültemiz Kimya Bölümü lisans programı mezunu olup, halen Abdi İbrahim-AbdiBio Ar-Ge Proses Geliştirme Yöneticisi olarak çalışmaktadır. "İlaç Sektörü ve Biyoteknoloji" isimli seminerinde, öğrencilerimize ilaç sektörünü tanıtarak, biyoilaçlar ve üretim prosesleri hakkında bilgi vermiş, öğrencilerimizin sorularını cevaplayarak, onlara tecrübelerini aktarmıştır.

Bu içerik 13.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 186 kez okundu.