BİYOLOJİ BÖLÜMÜ “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 FİDAN DİKİMİ" ETKİNLİĞİ


Fakültemiz Biyoloji Bölümü 100. Yıl Eğitim ve Uygulama Ormanı projesini “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Fidan" etkinliği ile hayata geçirdi. Doğaya uygun yaşayan, sosyal sorumluluğu gelişmiş, doğadan aldığını doğaya veren bireylerin gelişimine katkıda bulunmak ve aynı zamanda Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Eczacılık Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı öğrencileri için eğitim alanı oluşturulması hedefi ile yola çıkılan ve içereceği farklı familya ve türlere ait örnekleri bir arada barındırarak öğrencilerin farklı ağaçları aynı alanda görmesi ve karşılaştırma yapması amaçlanan proje kapsamında "Cumhuriyetimizin 100. Yılı" anısını yaşatmak üzere T.Ü. Balkan Arboretumu Karışık Orman Alanı olarak ayrılan alanda 24 Kasım 2023 Cuma günü 12.30'da yüz fidan toprakla buluşturuldu.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ömer ZAİM'in Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve bu kıymetli gün anısına düzenlenen etkinliğin amaç ve önemini ifade ettiği konuşmasının ardından söz alan Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz ÇAMLITEPE etkinliğin gerçekleştirildiği günün önemine değinerek konuşmasını Başöğretmen ve Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir.” sözüyle vurgulayarak sonlandırdı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara fidan dikimi ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı etkinlik öğretim üyelerimiz ve öğrencilerin birlikte fidan dikimi ile sonlandırılmıştır.

Proje kapsamında fidanların temini konusunda destek veren Fidanlık Müdürlüklerine ve dikim etkinliğine katılan tüm öğretim elemanları ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ek Resimler
Bu içerik 27.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 153 kez okundu.