CUMHURİYETİN YÜZÜNCÜYIL TOPLANTISI KATIHAL FİZİĞİ ÇALIŞTAYI

Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı anısına Fakültemiz Fizik Bölümünde 29.01.2024 ile 02.02.2024 tarihleri arasında Katıhal Fiziği Çalıştayı düzenlenmiştir. Katıhal Fiziği Çalıştayı, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Metin ÖZDEMİR ve Doç.Dr. Berrin ÖZDEMİR ‘in katkılarıyla üniversiteler arası nitelik kazanmıştır. Çalıştayda Kuantum Pertürbasyon Teorisi, Şok Sıkıştırma Altında Bor Karbürün Moleküler Dinamik Özellikleri, Metalik Camsı Sistemlerin Moleküler Dinamik Simülasyonu, Nano Malzemelerin Moleküler Dinamik Simülasyonu, Yarıiletkenlerde Monte Carlo Yöntemiyle Parçacık Taşınımı, Manyetik Alan Altında İki Boyutlu Elektron Gazının Özellikleri, Yoğunluk Fonksiyonel Teori, Yarıiletkenkerde DFT Metodu ile Frekansların Hesabı, Grup Teori başlıklarında sunumlar yapılmıştır. Çalıştaya, Fakültemiz Fizik, Matematik ve Kimya bölümlerinden öğretim elemanları ve Fizik Bölümü öğrencileri de dinleyici olarak katılmıştır. Yapılan bu çalıştayın ileride ulusal ve daha sonra uluslararası olmak üzere geliştirilmesi planlanmaktadır. Çalıştaya emek veren ve katılan herkese teşekkür ederiz.

Bu içerik 01.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 243 kez okundu.