CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ÖĞRETİM ÜYEMİZE ANLAMLI ÖDÜL



Fakültemiz Kimya Bölümü öğretim üyesi ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer ZAİM, T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş (PTT) ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) iş birliği ile 20-30 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Ankara'23 - Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Uluslararası Pul Sergisi'ne kendisine ait "Kimyada Nobel Ödülleri" adlı pul koleksiyonu ile katılmış ve jüri tarafından altın madalyaya layık görülmüş, ayrıca aynı koleksiyonu ile Ankara Filateli Derneği özel ödülünü de kazanmıştır.
Öğretim üyemizin akademik hayatına dair gayretinin yanında bir koleksiyoncu olarak çalışmalarının ulusal filateli platformunda takdir edilmesi ve bu takdirin Cumhuriyetimizin 100. yılında alınan bir altın madalya ile yerini bulması hocamız için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olmuştur.
Fen Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer ZAİM'in akademisyen olarak sürdürdüğü kariyerinin yanında pul tutkusu ile de tanınmıştır. Halihazırda çoğunluğunu Türkiye Cumhuriyeti Posta Kurumunun bastığı çok sayıda pul, ilk gün zarfı ve antiyeden oluşan hatırı sayılır bir koleksiyonu bulunmaktadır. Kendisi, günümüze dek pek çok kez sahibi olduğu Kimya Temalı Koleksiyonu ile ulusal sergilere katılmış ve ödüller almıştır. Kimya alanında çıkmış pul, zarf, kart gibi filatelik malzemelerden oluşan koleksiyonun bir kopyası Fakültemiz Fizik-Kimya binasının 2. katında eğitim amaçlı olarak sürekli bir şekilde öğrencilerimize sergilenmektedir.

Haber linkleri

https://hudutgazetesi.com/guncel/pul-koleksiyonlarinin-agasi/

https://www.vatandasgazetesi.com.tr/gundem/100-yil-pul-sergisinden-edirneye-buyuk-altin-madalya-h16889.html

https://edirneyenigun.com/ekonomi/edirneye-buyuk-altin-madalya/


Ek Resimler
Bu içerik 06.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 240 kez okundu.