FAKÜLTEMİZ KİMYA BÖLÜMÜNDEN CUMHURİYETİN 100. YILI ANISINA 23 FİDAN DİKİLDİ



Fakültemiz Kimya Bölümü tarafından, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı anısına 13 Ekim 2023 tarihinde Fakültemiz Fizik - Kimya Eğitim Binası Kimya Bölümü tarafındaki boş alanı ağaçlandırmak üzere fidan dikme töreni gerçekleştirildi. Etkinliğe Kimya Bölümü öğretim üyeleri, Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü idari personeli, lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı.
Törende 1923 ve 2023’ü temsilen 23 adet badem, ceviz ve fıstık çamı fidanları toprakla buluştu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını anarak konuşmasına başlayan Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem SELEN İŞBİLİR “Atatürk’ün siz gençlere emanet ettiği Cumhuriyeti her zaman koruyup geliştirmeli ve geleceğe yönelik çalışmalısınız. Bugün bu etkinlikte ağaç dostu ve çevre dostu bireyler olarak geleceğe yönelik bir yatırım da bizler yapacağız” diye konuştu.
Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer ZAİM bir bilim insanı olarak doktora eğitimini Cumhuriyetin sağladığı burs ile ABD’nde yaptığını belirterek, günün önemine dair bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından her bir öğretim üyesi öğrenci gruplarıyla birer fidan dikerek, suladılar. Dikilen fidanların önünde çekilen hatıra fotoğraflarıyla etkinlik sona erdi.
 
Ek Resimler
Bu içerik 17.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 159 kez okundu.