FEDEK DEĞERLENDİRME ZİYARETİ BAŞARI İLE TAMAMLANDI


Lisans programlarının akredite edilmesi için Yükseköğretim Kurulu tarafından yetkilendirilen ve ulusal bir kalite güvence kuruluşu olan FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil Ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği
) tarafından yapılan değerlendirmelerde, Fakültemiz Kimya Bölümü 18 Mart 2017-30 Eylül 2022 tarihleri arasında 5 yıllık ve Fizik Bölümü 18 Mart 2020 - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında 2 yıllık akredite edilmişlerdi. Akreditasyon süreleri dolan her iki bölümümüzün yaptığı başvurular sonrasında 26-28 Şubat 2023 arasında toplam altı kişilik ekipten oluşan FEDEK değerlendiricileri tarafından kurumumuza değerlendirme ziyareti yapıldı.

Ziyaret, FEDEK ekibinin hazırladığı değerlendirme raporunun takım başkanı tarafından 28 Şubat 2023 Salı günü T.Ü. Rektörlüğü Senato Salonunda toplantıya katılan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Metin AYDOĞDU, Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer ZAİM ve her iki bölüm öğretim üyelerine okunması ile sonlandı.

Değerlendirme raporunda herhangi bir zayıflık ve eksiklik bildiriminde bulunulmamış olup, programların akreditasyon süreleri ile ilgili nihai kararın, FEDEK değerlendirme raporunun FEDEK üst kurul/komisyonlarınca alınacak karar doğrultusunda, önümüzdeki birkaç ay içinde belli olması bekleniyor.

Fakültemiz Dekanlığı ile bünyesindeki Kimya ve Fizik bölümleri öğretim elemanlarına Trakya Üniversitesi’nin kalite anlayışına verdikleri değerin göstergesi olarak yürüttükleri çalışmalarında başarılar diliyoruz.
FEDEK Değerlendirme ekibine fakültemiz ve programlarımıza yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.
Ek Resimler
Bu içerik 07.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 263 kez okundu.