PROF.DR.MUVAFFAK SEYHAN ORGANİK KİMYA ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Fakültemiz Kimya Bölümü’nün düzenlediği “Prof. Dr. Muvaffak Seyhan Organik Kimya Ödül Töreni” 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü Kimya Bölümü'nde gerçekleştirildi. Törene; akademisyenler, Kimya Bölümü öğrencileri ve Merhum Prof. Dr. Muvaffak Seyhan'ın oğlu Selim Seyhan katıldı. Sunuculuğunu Arş. Gör. Dr. Ali Osman Karatavuk'un üstlendiği tören, Prof. Dr. Muvaffak Seyhan’ın özgeçmişinin sunulmasıyla başladı. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem SELEN İŞBİLİR'in açılış konuşmasını, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ömer ZAİM'in  konuşması izledi. Konuşmalarda düzenlenen bu ödül töreninin Kimya Bölümü’nün 29 yıldır yaşattığı bir geleneği haline geldiği, kurumsallaşmasına katkıda bulunduğu ve öğrencileri motive ettiği ifade edilerek, Seyhan ailesine teşekkür edildi.


Tören; Organik Kimya derslerinden en yüksek not ortalamasına sahip Eda Başoğlu'nun kütüğe isim plaketini yapıştırması ve Selim Seyhan'ın öğrencimize ödülünü takdim etmesiyle devam etti.

Seminer konuşmacısı olarak davet edilen Prof. Dr. Aydan DAĞ; eski mezun, 2001-2002 Prof. Dr. Muvaffak Seyhan Organik Kimya ödülü sahibidir. L'oreal-UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınları Destek Bursu ve TÜBİTAK 2020 yılı Teşvik Ödülü sahibi de olan DAĞ, akademik hayatına Bezmi Alem Vakıf  Üniversitesinde devam etmektedir. Program kapsamında "Nanotıpta Glikonanopartiküller" isimli seminerinde  yaptığı çalışmalarını sunmuştur. Ayrıca törene davet edilmenin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtmiş ve aramızda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirmiştir. Lisans öğrencilerimiz ile sohbeti sırasında, Kimya Bölümünde verilen eğitimin kalitesini ve önemini vurgulamıştır.
Prof. Dr. Muvaffak Seyhan Organik Kimya  Ödül Töreni otuzuncu kez buluşmak üzere sona ermiştir.
Ek Resimler
Bu içerik 20.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 280 kez okundu.